رئیس بنیاد شهید با اشاره به جنگ تحمیلی 12 روزه اعلام كرد: آمار شهدای تجاوز رژیم صهیونی به مرز 1100 نفر رسیده است.
سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در برنامه تهران بیست، با اشاره به تحولات اخیر منطقه و جنایات رژیم صهیونی گفت: آنچه در منطقه اتفاق افتاده، نشاندهنده این واقعیت است كه رژیم صهیونی بیش از دو سال است كه در باتلاق مقاومت مردم غزه گرفتار شده و این مسئله را مردم بهخوبی شاهد هستند.
وی افزود: این جنایاتی كه در طول این مدت صورت گرفته، در تاریخ بیسابقه است. رژیم صهیونی با ارتكاب این جنایات نشان میدهد كه از محور مقاومت كینهای عمیق در دل دارد. ما در مقاطعی بر سر میز مذاكره بودیم، اما همانگونه كه مقام معظم رهبری نیز تأكید كردند، ما از این رژیم بدعهدیهای بسیاری دیدهایم.
اوحدی ادامه داد: این رژیم اهداف پیچیدهتری را دنبال میكرد و تناقضهای آشكاری كه در گفتار و رفتار آنها وجود دارد، ماهیت پلید و نیت تجاوزكارانهشان را درباره یكپارچگی كشورهای منطقه آشكار میسازد.
رئیس بنیاد شهید با اشاره به ایستادگی مردم و رزمندگان محور مقاومت گفت: آنچه در تاریخ حماسهها خوانده و شنیدهایم، امروز تجلی واقعیاش را در این جنگ تحمیلی و مقاومت مردمی مشاهده میكنیم.
رئیس بنیاد شهید در ادامه به شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه اشاره و اعلام كرد: آمار شهدای تجاوز رژیم صهیونی به مرز 1100 نفر رسیده است.
شناسایی هویت شهدا در كمتر از 24 ساعت انجام میشود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، از آمادگی كامل این نهاد برای رسیدگی به امور خانوادههای شهدا و مجروحان خبر داد و گفت: وقتی مردم را میبینیم كه تمامقد ایستادهاند، ما نیز وظیفه خود میدانیم كه در كوتاهترین زمان پاسخگو باشیم. به همین منظور، روند تشخیص هویت شهدا در كمتر از 24 ساعت انجام میشود تا خانوادهها نگران نباشند.
اوحدی افزود: سالن مجزایی در گلزار شهدا در نظر گرفته شده تا خانوادههای شهدا با عزت و احترام مورد تكریم قرار گیرند.
وی در ادامه از تشكیل كمیته پدافند با پنج كارگروه تخصصی در حوزههای درمان و اسكان خبر داد و گفت: در حادثه اخیر، حدود 5 هزار و 600 نفر مجروح شدند. زمانی كه به زندان اوین حمله شد، مجروحان به بیمارستان خاتمالانبیاء منتقل شدند. علیرغم فشار بالا، كادر پرستاری با ایستادگی مثالزدنی خدمات عرضه كردند.
وی همچنین اعلام كرد: در حوزه اسكان نیز اقداماتی برای مجروحانی كه در بیمارستانهای اعصاب و روان بستری هستند، صورت گرفته است. 70 دستگاه بنیاد شهید برای پشتیبانی تجهیز شدهاند.
رئیس بنیاد شهید با اشاره به همكاری وزارت بهداشت، افزود: به محض انتقال پروندههای بیماران به بنیاد شهید، آنها تحت پوشش كامل بیمه قرار خواهند گرفت.
روایت مظلومیت خانواده شهید بهمنآبادی تكرار فاجعه كربلاست
اوحدی، درباره شهادت خانواده بزرگوار شهید بهمنآبادی، این فاجعه را با عمق مظلومیت عاشورا مقایسه كرد و گفت: به كدامین گناه این خانواده مظلوم شهید شدند؟ با چه جنایتی این عزیزان را در واقعیت نابود كردند؟ ببینید خانواده شهید بزرگوار بهمنآبادی، كه سه كودك خردسال به نامهای محمدعلی دهماهه، هانیه سه سال و نیمه، و زهرا هشت سال و نیمه در كنار مادرشان به شهادت رسیدند، چه مظلومیتی را تحمل كردند. این اتفاقات، انسان را به یاد رنجهای حضرت رقیه سلاماللهعلیها، دختر سهساله سیدالشهدا میاندازد.
اوحدی در ادامه بیان كرد: در شهادت هانیه عزیز، همان مظلومیت عاشورا دیده میشود. محمدعلی، كودك دهماهه، زمانی كه پیكر مادر را از زیر آوار بیرون آوردند، بر سینه مادر دفن شده بود. این صحنه چیزی جز تكرار عاشورا نیست.
وی با اشاره به اهمیت روایتگری تاریخی افزود: اگر كربلا امروز زنده است، اگر عاشورا زنده است، اگر میگوئیم كل یوم عاشورا و كل ارض كربلا، به خاطر این است كه جزئیات فاجعه كربلا و مظلومیت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در طول تاریخ سینه به سینه نقل شده، آن هم در زمانی كه این حجم از رسانه وجود نداشت. اما امروز كه ظرفیت رسانهها بالاست، بحمدالله رسانه ملی حضور دارد تا این مظلومیتها را روایت كند.
رئیس بنیاد شهید تأكید كرد: دشمنان آمدند تا از رسانه ملی انتقام بگیرند كه این روایتها به گوش مردم نرسد. اگر به ساختمان شیشهای حمله شد، اگر عده ای از عزیزان ما در صدا و سیما مظلومانه شهید شدند، به این دلیل بود كه میخواستند صدای حقیقت و روایتگری خاموش شود.
وی تأكید كرد: بنده خودم دوران جنگ را تجربه كردهام، اما چنین مظلومیتی را واقعاً فقط در كربلا دیده بودیم. امروز باید این فجایع را برای مردم روایت كرد، چون دشمنان میخواهند حقیقت را پنهان كنند.
ملت ایران در برابر تجاوز صهیونی صبورانه و شجاعانه ایستادند
اوحدی، با اشاره به رشادت، ایستادگی و بلوغ سیاسی مردم در برابر جنگ تحمیلی رژیم صهیونی، گفت: اگرچه روزهای آغازین انقلاب با شرایط امروز متفاوت بود و مردم هنوز به این شناخت و بینش نرسیده بودند، اما در این جنگ دوم تحمیلی، از روز نخست، ملت ایران پشتوانه خود را به شكلی آشكار و قوی نشان دادند.
وی افزود: در تمام تجاوزهایی كه مخصوصاً در این حمله وحشیانه اخیر از سوی رژیم صهیونی با استفاده از موشكها و پهپادها اتفاق افتاد، هدف اصلی آنها ایجاد بینظمی اجتماعی و شكاف میان مردم و نظام بود. اما برخلاف تصور و نقشههای شومشان، وقتی با شكست مواجه شدند، این ملت بزرگوار نه تنها تسلیم نشد، بلكه صحنه را به نظمی همراه با آرامش و وفاداری تبدیل كرد. امروز مردم ما به بلوغ سیاسی رسیدهاند.
اوحدی ادامه داد: یكی از عواملی كه باعث انسجام و اتحاد ملی شد، علاوه بر شجاعت فرماندهان و درایت رهبر معظم انقلاب و مسئولین كشور، صبوری و عظمت خانوادههای داغداری بود كه عزیزانشان را در این حادثه از دست دادند، اما با شجاعت و وقار ایستادگی كردند.
وی با ارائه آخرین آمار شهدای حملات اخیر رژیم صهیونی گفت: تا امشب، 1060 شهید عزیز در سراسر كشور دفن شدهاند. علاوه بر این، 160 نفر از مجروحان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و برخی از آنها هنوز شناسایی كامل هویتی نشدهاند.
رئیس بنیاد شهید افزود: از میان این شهدا، 126 زن شجاع و پرافتخار از بانوان كشور ما هستند كه با مظلومیت تمام به شهادت رسیدند. از جمله آنها سركار خانم انصاری، پزشكی متعهد بود كه در مطب شخصیاش كار میكرد. ایشان در دوران كرونا همسرشان را از دست دادند و دو فرزند نوجوان 18 و 19 ساله داشتند. همان شب، زمانی كه پهپادها منزلشان را هدف گرفتند، مادر شهید شد و این دو نوجوان در نیمه شب پیكر مادرشان را با دستان خود از زیر آوار بیرون كشیدند.
اوحدی همچنین به خانوادههای چند شهید اشاره كرد و گفت: ما خانوادههایی داریم كه پنج یا هفت شهید تقدیم كردهاند. بنده شخصاً به خانههایی رفتم كه تصاویر شهدا روی دیوارها بود، از نوهها تا داماد و پسر و دختر خانواده. در این خانهها صبوری و ایمان را با تمام وجود میبینید.
رئیس بنیاد شهید در پایان با اشاره به یكی دیگر از دیدارهای خود گفت: امروز توفیق داشتم به خانه خانوادهای بروم كه چهار شهید در این جنگ اخیر تقدیم كردهاند. از میان 126 بانوی شهید، برخی از این زنان قهرمان و پرافتخار از همین خانوادهها هستند. این مردم، این مادران، این خانوادهها مایه افتخار ملت ایران هستند.